Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Selvforsyner

Efterskole med selvforsyner


Klimapilot/Off Grid/Food revolution/Earth justice/We Nature/Cool nature/Earth Guardians/Re-Gen/Future foods/Simple living

 

Klimaforandringerne buldrer afsted, rigtig fint i takt med flåder af fragtskibe og lastvognstog, som forsyner os med madvarer og forbrugsgoder fra nær og fjern. Alt for meget af det fra alt for langt væk. I faget Selvforsyner kan vi slet ikke løse det hele, men vi kan lære nogle ting der gør det sjovt og spændende at vælge en lidt anden kurs, i hvert fald med det vi spiser. Det viser sig, at det faktisk ikke er så lidt man kan gøre, og at man kan lære en masse, man kan bruge resten af livet. CO2 i atmosfæren, fossile brændstoffer, stigende verdenshave – det virker omsonst at tro man kan gøre en forskel på et år på efterskole. Det er alt sammen fuldstændig uoverskueligt at tænke på, men faget Selvforsyner kan give dig et sigte og en sikkerhed for at du gør noget.

SYDVEST

Fokus på SYDVEST er på ressourceforbrug. Vi synes rigtig godt om permakultur og økologi, men vi vil ikke begrænse os til det. Derfor er området indrettet, så der kan læres om meget andet.

Mens vi i øvrigt passer vores efterskoleliv, skal vi så, spire, dyrke og høste grøntsager og afgrøder fra vores egen økologiske frilands-køkkenhave 'SYDVEST'. Vi skal dyrke drivhus-afgrøder og i den forbindelse stifte bekendtskab med hydroponisk- og akvaponisk dyrkning, som er metoder til at dyrke i vand, vel at mærke med kun 10 % af et normalt vandforbrug.

Vi har høns og kaniner som vi skal tage os af – grisene er på vej. For os er det vigtigt at omstillingen ikke deler os som mennesker og derfor er man velkommen på SYDVEST hvadenten man er veganer, vegetar, pescetar … eller bare helt traditionel. Der er ting at lære for os alle, og de ting passer fuldstændigt ind i at gå på efterskole.

Naturens eget spisekammer

Vi skal ikke kun være nysgerrige på SYDVEST mens vi er på efterskolen. Vi skal også bruge naturens eget spisekammer, når vi tager ud til vandet for at fange sild, muslinger og fjordrejer og vi drager mod skovene for at sanke frugt, bær, svampe, urter og spiselige planter – mulighederne er mange. Har rugbrødsmotoren ikke lige kræfterne, så har vi også en bus – som er sådan nogenlunde bæredygtig.

Vi kan ikke nå det hele i hver periode, da de enkelte aktiviteter er årstidsbestemt, men du vil opleve en stor variation af aktiviteter under forløbet og gå fra faget med en forståelse af hvor omfangs- og indholdsrig selvforsynerens kalender kan være.

Du får virkelige egenskaber og viden med dig, som gør, at du har bedre styr på at leve bæredygtigt.

Du kan godt glæde dig.