Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Håndbold

Efterskole med håndbold


Løft dit niveau og bliv en del af et fedt holdfællesskabet

Profilfaget Håndbold giver plads til at dygtiggøre dig, og har plads til både nybegyndere og de ambitiøse spillere, der har dyrket sporten i mange år. Her på HU giver vi dig muligheden for at blive en bedre og dygtigere håndboldspiller. Vi vægter udviklingen som spiller rigtig højt, både som individ, men især som holdspiller.

Den ugentlige håndboldtræning

Undervisningen vil være præget af individuel træning og samtræning med masser af intensitet gennem blandt andet opvarmning, partibold, spil-lignende øvelser og forskellige typer af kampe under træning. Alt sammen i HUs ånd og fællesskab. Håndbold er en fysisk, kraftbetonet sport, hvor du med garanti vil få sved på panden og pulsen i vejret til træning og kampe.

Med valget af håndbold på efterskolen tilvælger man også kondition, styrke og motorik, herunder skadesforebyggende øvelser, som er en del af den daglige træning. Skolen har gode faciliteter til ekstra fysisk træning og giver gode muligheder for at øge din fysik, kondition, balance og motorik gennem målrettede træningsprogrammer, som du har mulighed for at personliggøre i fagene styrketræning og fitness. Det er nemt: Vælg håndbold som dit fag, og vælg styrketræning eller fitness som dit andet. Du kan også vælge at supplere din træning med vægte i fritiden.

Hvad er HU-håndbold?

I håndbold på HU vægter vi holdet højest og tror på at holdet er stærkere end individet. Derfor lægger vi stor vægt på samspillet og spiller håndbold efter et koncept, hvor det at skabe overtal og gøre hinanden til bedre medspillere i enhver kampsituation, er det vigtigste sammen med kontra- og vurderingsspillet.

Håndboldkampe

Vi spiller i løbet af hver profilfagsperiode nogle kampe mod andre efterskoler og klubhold, både ude og hjemme på efterskolen. Der findes ikke mange oplevelser, som en hjemmekamp på efterskolen, i egen hule, med kæmpe stor opbakning fra skolens andre elever.

Savner man flere udfordringer med håndbolden, kan vi i tæt samarbejde med Aars HK, der har hold i divisionsrækkerne for både piger og drenge i årgangene U15 & U17, tilbyde at man kan tilkobles deres håndboldklub som spiller.