Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Keramik

Efterskole med keramik


I keramikværkstedet er der uanede muligheder for fordybelse og kreative eksperimenter mens du er på efterskole. Undervisningen klæder dig på til, at du selv kan kaste dig ud i at designe og skabe dine helt egne værker.

Metoder, teknikker og dekorationsmuligheder

Du lærer forskellige metoder, teknikker og dekorationsmuligheder. Undervisningen veksler for det meste mellem bundne opgaver, hvor du lærer teknikker eller skal løse en designopgave og mere frie selvstændige projekter. Vi plejer at starte op med de bundne opgaver, der giver dig nye kompetencer og udfordrer dig. Ofte slutter profilfagsperioden af med et selvvalgt projekt, hvor du selv bestemmer, hvad du vil fordybe dig i. Vi laver også ind imellem et større fælles projekt til udsmykning af efterskolen, vi har blandt andet lavet relieffer, fliser og totempæle.

Vi arbejder bredt, så der kan skabes brugsting eksempelvis krus, kopper, skåle, men også skulpturer, vægdekorationer og ting midt imellem, fx en kop med et ansigt eller en lampe.

Ud over at skabe og forme tingene, er der også stor fokus på dekoration. Vi arbejder med begitninger/lerfarver, som vi bruger på mange måder, maler med, ridser i og laver mønstre med og til slut glaserer vi tingene eller tænder rakuovnen.

Lermagi

Magien opstår, når du ud fra en klump ler, med dine hænder, former og kreerer og senere sidder med noget helt unikt, som du helt selv har skabt. Man behøver ikke have erfaring med faget, da du lærer, det der skal til for at blive i stand til at arbejde selvstændigt med leret og skabe ting, som du bliver glad for.

Værkstedet er veludstyret, vi har flere forskellige ovne, drejeskiver, lerpladeudruller og det er et dejligt sted at opholde sig både i undervisningstiden og i fritiden. Kommer man forbi lokalet om aftenen eller i weekenden, bliver man ofte mødt af en god stemning og en masse efterskoleelever, der socialt og kreativt arbejder med hænderne – i deres fritid.

Husk en god portion tålmodighed – ler er et levende materiale som først skal bearbejdes, forglødes, glaseres og til sidst brændes.

Keramik 05