Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

HUX

10. klasselinje


På HUX laver vi 5-6 store projekter i løbet af skoleåret. Her er der rum til vilde idéer og faglig fordybelse. Du bliver klædt på til at samarbejde med andre, styre et projekt, fremlægge for andre og reflektere over dine egne læringsprocesser. Når I arbejder med jeres projekt, vælger I selv hvilken faglig tilgang og metode I vil benytte; vi stiller kvalificeret vejledning til rådighed. Der vil desuden løbende være vedligehold af faglige kompetencer med henblik på gymnasiale uddannelser.

Eksempler på projektemner kunne fx være:

  • Kriminalitet
  • Grænser
  • Menneske og natur
  • FN's verdensmål

Jeres afsluttende projektemne definerer I selv. Der er mulighed for at indgå samarbejdsaftaler med virksomheder om et fælles projekt.

På HUX har vi ikke travlt med at nå pensum inden en eksamen. Derfor er der tid til at lade sig inspirere af verden udenfor. Vi tager på inspirationsture til relevante foredrag, arrangementer, udstillinger osv., og i foråret tager vi på en 3 dages HUX-tur, som gør os klogere på emner som politik, samfundsforhold og naturvidenskab. Derudover forventer vi, at I tager afsted på egen hånd for at tale med kilder eller besøge organisationer og institutioner, der kan bidrage til jeres projekt.

HUX er en karakterfri linje – her er plads til at begå fejl og lære undervejs og processen indgår i al feedback som en ligeså vigtig del som det endelige produkt. Vi slutter året med HUX-projektet i juni, som er jeres afsluttende projekt. I får en skriftlig HUX-udtalelse, som både omhandler jeres afsluttende projekt og jeres indsats hele året.