Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Tekstile påfund

Efterskole med tekstile påfund


Nyt liv til gamle håndværk

Tekstile påfund er profilfaget for dig der gerne vil lære noget nyt. Vi finder de gamle håndværk frem og giver dem nyt og moderne liv – lige til at vise frem i hverdagen på efterskole. Lokalet kan benyttes lige så tosset man vil – og udstyret er i orden.

Fordybelse og teknik

Du vil få mulighed for at lære forskellige teknikker. Vi strikker, hækler, filter, broderer og meget mere. Vi kan ikke nå det hele i hver periode, men du kommer helt sikkert til at snuse til forskellige ting. I hver profilfagsperiode tager vi symaskinen i brug. Du kan lære at sy mange forskellige ting, både stort og småt. Vi syr blandt mange andre ting tasker, tøj og puder.

Ind imellem eksperimenterer vi og gør noget helt andet. Eksempelvis kunne vi arbejde med alternative materialer eller lave et større fællesprojekt.

I slutningen af hver profilfagsperiode plejer vi at sætte tid af til et individuelt projekt, hvor du selv får lov til at vælge, hvad du vil fordybe dig i.

Bæredygtighed på dagsordenen

I en verden hvor der er stor fokus på forbrugerkultur og masseproduktion af blandt andet tøj der slider på vores miljø, vil vi i faget undersøge, hvordan vi kan genbruge de ting vi allerede har. Vi bytter plastikposen ud med stofposer. Vi syr lagener om til tøj. Vi frisker slidt tøj op med broderi. Og finder på mange andre ideer til hvordan vi kan arbejde bæredygtigt med tekstiler.

Plads til alle

Som elev bliver du taget med på råd og på den måde kan du få indflydelse på, hvad vi arbejder med. Det er vigtigt, at du laver noget, som du bliver glad for. Du behøver ikke kunne en masse på forhånd, det er lysten til at arbejde med faget, der er vigtig. Her er der plads og udfordringer til både begyndere og øvede.

Tekstile Paafund 01