Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Studierejser

Rejser og dannelse

Rejs med dine venner

At komme udenfor Danmarks grænser, få oplevelser med dine efterskolekammerater, møde nye kulturer, smage på andre råvarer – det er fedt! Det kan vi vist alle blive enige om. Men hvordan bidrager rejserne til året på HU?

Måske bliver det en af de første rejser, du kommer på uden dine forældre. Du får lov til at udforske byerne på egen hånd sammen med dine venner fra efterskolen. Lærerne lægger et program for turen, men du skal ligesom til profilfagene vælge nogle interesser, som du vil blive klogere på. Temadagene er meget forskellige, men kernen er altid idræt, kreativitet og udeliv.

3 studierejser – "All inclusive"

Hvert år tager Himmerlands Ungdomsskole på tre studieture. Alle elever er med på de tre rejser og alt er betalt over skolepengene. Ingen ekstraudgifter, udover at man selv skal have lommepenge med. Man kan klare sig uden, men det er nok fint at kunne gå lidt i butikker i den fritid, der også er på studieture.

1 rejse – Introtur i Norden


Vores første tur på skoleåret går nord på. Fire dage i introuge nummer to rejser vi til vores naboland Sverige, hvor vi skal bo i et spejderområde. 

Denne tur er en rystesammen-tur. Vi fatter simpelthen ikke, at nogle elever har kaldt den for en “overlevelsestur”, for det er altså slet ikke sådan vi planlægger den. Er det fordi man skal overleve 4 dage uden mobilen?

Ja, det er i naturen, og ja, som udgangspunkt skal vi selv lave mad, men der er rigtigt køkken og et hus vi kan mødes i. Det hele er altså med backup, så det netop ikke bliver en tur, hvor det blot handler om at overleve.

Telefonen skal væk på turen, fordi fokus er på at lære nye mennesker at kende. All in.

Rejser 01
Rejser 05

2 rejse – Europæisk storbyrejse


Anden tur går til en Europæisk storby. Denne rejse finder oftest sted i uge 41 – lige inden en velfortjent efterårsferie. Indholdet på denne tur supplerer fagene i vores hverdag, men da skolen er fritaget for prøven i historie i 9. klasse, er der ofte et spændende historisk indhold. Det er faktisk næsten altid noget fra anden verdenskrig, da rejser til storbyer i Europa ofte giver mulighed for at se de steder, som stadig er bevaret fra krigen. Historieundervisning hvor man bevæger sig rundt i historien? Ja tak.

Som forberedelse til den store tur beskrevet herunder, så har vi også en dag på denne tur, som eleverne skal planlægge selv. Overskriften er: Hvad vil du gerne lære? Hvor tit bliver du spurgt om det?

Måske lykkes det os med tiden at få udveksling med andre unge i Europa indarbejdet i vores rejser – vi kigger på det og vil gerne.

3 rejse – Interrail i Europa


Tredje rejse er en selvplanlagt tur i Europa. Her arbejder vi med principperne i Interrail, hvilket vil sige at vi udelukkende rejser med tog. Vi starter og slutter fælles.

Som du kan se på modellen, så rejser vi ud sammen, skilles og samles så igen til hjemrejsen. Der er nogle lærere som planlægger den fælles del af rejsen, men så er der det midterste stykke, som har 5-6 overnatninger. Det skal eleverne selv planlægge.

Det foregår på denne måde:

  • Eleverne vælger et tema – det giver 6 rejsehold med forskellige overskrifter.
  • Overskriften er det eneste der nu danner udgangspunkt for at holdet på 28 elever og to lærere sammen finder ud af:
    • Hvad man godt kunne tænke sig at lære noget mere om
    • Hvilke destinationer der er gode til det
    • Laver rammer for turen
  • Vi har på den måde nogle planlægningsmøder, hvor det vigtigste er at det bliver til en tur eleverne har planlagt.

Man skal altså sige sin mening og gøre noget arbejde – så bliver det lige den tur du drømmer om. Spørgsmålene er ufatteligt mange. Hvor mange steder skal vi hen? Bus? Tog? Hvor lang tid vil vi bruge på at rejse? Hvordan får vi noget at spise? Hvor mange penge vil vi bruge på at sove?

Budgettet for den selvvalgte del er 120.000 kroner, og det lyder måske som mange penge, men de kan hurtigt få ben at gå på. Laver I selv maden, og sover billigt, så er der rigeligt med penge, men vil I have maden serveret og og sove på de gode hoteller, så er det meget svært at få til at gå op. Det lærer man vigtige ting af!

Vi er superstolte af vores rejseidé. Du finder ikke andre tilbud som dette.

Interrail Grafik Den Realistiske