Bliv en del af fællesskabet

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

Kalender

Se alle

Foto

Efterskole med foto


Drømmer du om at udforske foto på efterskole eller elsker du bare at tage billeder?

Hele livet tager vi billeder. Det kan være af familie, venner eller på rejser rundt i verden. Nogle er naturtalenter til at fotografere, andre kan lære at tage gode billeder. På Himmerlands Ungdomsskole lærer du at komponere og redigere dine billeder, så de også er spændende at se på om 10 og 20 år.

Ture ud af huset

Foto er et praktisk fag, der handler om at udforske. Sammen går vi på opdagelse efter the kodak moment. Derfor tager vi ud af huset for at fotografere, så ofte vi kan. Er du til landskabsfoto i Rebild Bakker? Dyrefoto i Marselisborg Dyrehave? Eller streetfotografering i Aalborg? Du og dine interesser afgør, hvor fototurene går hen. Husk masser af smil, varm kakao og chokoladekiks.

Professionelt udstyr

Vi har vores egen bus og 5 ugentlige timer til at fordybe os i faget. Du kan låne et spejlreflekskamera af efterskolen, men du må også gerne tage dit eget kamera med. Vi bruger forskellige typer Canon-kameraer og alt fra 28mm til 200mm objektiver. Vi gennemgår de forskellige indstillinger og fotograferer kreative opgaver.

Teori og dagens opgave

En typisk time på profilfaget foto på efterskolen består af en intro til dagens opgave. Vi gennemgår sammen lidt teori, ser på eksempler, og derefter skal du sammen med din gruppe eller alene fuldføre opgaven. Målet er altid, at det skal være sjovt at fotografere, samtidig med at du begynder at få teknikken ind under huden. Du lærer fx at fokusere skarpt på din model. Du lærer også at stille blænde, lukketid og iso manuelt. Når vi er færdige med at tage foto i skoven, byen eller fotostudiet redigerer vi billederne i fx Lightroom på mobilen. Der er fokus på eksponering, hvidbalance og farver.

Dine egne ideer

Nogle opgaver bliver stillet af underviseren, mens du selv skal finde på andre. Du slutter profilfaget med at lave dit eget selvstændige projekt. Du kan søge inspiration i efterskolens fotobøger, på Pinterest eller andre steder på internettet. Har du brug for rekvisitter, er det ofte nemt at skaffe. Du kan se nogle af de tidligere projekter i galleriet herunder.

Hvad skal dit projekt handle om?

Undervisning af en professionel fotograf

På foto bliver du undervist af en professionel fotograf med eget firma i Aalborg. Du kan derfor forvente, at han kan matche alt du kommer med, også selvom du kommer med meget. Alle kan lære nyt i foto på Himmerlands Ungdomsskole – bare man er forelsket i fotografering.

Foto 27