Bliv en del af fællesskabet!

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

HU news

Saturday d. 18. March

Jubilardag

Jubilardag😊 18. marts 2023 byder vi velkommen til følgen...

Læs mere
Monday d. 1. January

Sommercamp 2022

Sommercamp 2022 Man kan stadig nå at tilmelde sig indtil...

Læs mere
Se alle

Kunst

Efterskole med kunst

Elsker du at male, tegne, forme og skabe?

I kunst får du tid til at fordybe dig i opgaver med fokus på maleri, tegning, grafik, skulptur og collage. Vores kunstlokale ligger midt på efterskolen, og er et naturligt sted at fordybe sig, mens man stadig har lidt hånd i hanke med hvad ens kammerater på efterskole render og laver. Man møder altid efterskoleelever i eller på vej til og fra lokalet. Undervisningen foregår ofte med oplæg om teknik eller tema, og derefter individuelt arbejde i samspil med læreren.

Vi eksperimenterer og arbejder både stort og småt, og vi sætter i fællesskab aftryk på skolen med større projekter. Kommer du forbi Himmerlands Ungdomsskole kan du se forskellige værker rundt omkring på skolen. De kan enten være lavet af en mindre gruppe elever eller alle på kunstholdet på én gang. Af og til har vi gjort et nummer ud af at mindre projekter skal mødes i et stort til sidst - det giver altid spændende resultater.

I kunst lader vi os inspirere af forskellige kunstnere og vi leger med nye såvel som kendte metoder inden for kunst. Du vil kunne møde alt fra kartoffeltryk, akvarelmaling, tegneteknikker til benspænd i form af genbrugsmaterialer der sætter krav til, at vi tænker ud af boksen og finder på vores egne metoder og teknikker.

Som elev på Kunst vil du møde mange forskellige materialer, lige fra akrylmaling til genbrugsmaterialer fra skraldesortering m.m. Derudover vil du både komme til at arbejde individuelt med egne projekter og sammen i grupper om fællesværker.

I de selvstændige projekter kigger vi nærmere på den kunstneriske proces. Hvordan kommer man fra ide til færdigt produkt?

 

Kunst har for nyligt bl.a. arbejdet med temaerne:

  • Maleri
  • Parafraser af kendte kunstværker fx Skriget af Edvard Munch
  • Bæredygtige bh'er
  • Tegnede og malede portrætter og selvportrætter
  • Linoleumstryk
  • Picasso Pap Portrætter
  • Maleteknikker - vi efterligner de store kunstnere
  • Graffiti bogstavs-forløb
  • Origami lamper
Kunst 02

Følg med i vores hverdag