fbpx
hu_symbol_grey

Spring til, spring højt!

Profilfaget spring er både for dig som er rutineret springgymnast, eller som er helt nybegynder og gerne vil lære en masse nyt

 

I undervisningen arbejder vi med at lære og udvikle på de mest grundlæggende motoriske færdigheder og de helt klassiske spring, som vejrmølle/araberspring, flik-flak, kraftspring og salto. Timerne består typisk af en grundig gymnastisk opvarmning, hvor vi får sved på panden, når vi træner de muskler og bevægelser, vi skal bruge til vores spring samt teknisk træning med fokus på de lidt mere ”nørdede” ting og naturligvis en hel masse spring!

 

Hvilke typer af spring er afhængigt af dit niveau.

 

Udover det ovenstående lærer du selvfølgelig de helt grundlæggende motoriske færdigheder, som ligger inden for gymnastikkens rammer. Vi ønsker, at eleverne i slutningen af året kan se tilbage på deres udvikling og være tilfredse med resultatet. Hvis der skulle være et konkret mål fra gymnasten, giver vi naturligvis redskaber, og guidelines til hvordan vi kan opnå dette.

 

I opvarmningen og den tekniske træning vil der blandt andet indgå klassiske gymnastiske elementer som håndstand, armbøjninger og fejesving. Vi anvender oftest airtrack pro og dorado trampolin. Enkelte gange tager vi ud af huset og springer andre steder med nogle andre faciliteter. Vi har tidligere år gjort brug af vores tætte samarbejde med Aars og Nørager.

 

Morten og Andreas sørger for, at du enten som nybegynder eller rutineret kan følge med og bliver udfordret på dit niveau. De spring vi lærer i undervisningen viser vi til skolens gymnastikopvisninger, fx til efterskolestævnet i Gigantium med resten af elevholdet samt lokal opvisninger i blandt andet Farsø og Hobro. Det vigtigste i profilfaget spring er, at vi kan have det sjovt sammen, samtidig med at vi både kan fejle og have succes sammen.

Du lærer at arbejde med

  • Araberspring
  • Kraftspring
  • Flik-flak
  • 1 1/2 skrue
  • Double salto/double-out
  • Whip-doubleback

”Det er vildt fedt at lære de forskellige spring. Du kommer i form, og så kommer du tættere på vennerne fra holdet”

Benjamin, 16 år

Jeg hedder Andreas Pedersen, og jeg underviser bla. i spring og drengegymnastik

 

Jeg brænder rigtig meget for gymnastikken og den måde gymnastikken kan forme et stærkt fællesskab. Jeg har selv gået til gymnastik fra jeg var lille og har store dele af min gymnastikopvækst både som gymnast og instruktør har fundet sted i det himmerlandske. Jeg har været gymnastikinstruktør i små 15 år.

 

Jeg har tidligere været lærer på Salling Efterskole inden jeg startede i sommers på HU. Det bedste ved spring på HU er, at vi har det sjovt sammen og at alle med lyst og tro kan udvikle sig.

 

Ved siden af mit arbejde på HU bruger jeg min tid med frivilligt arbejde som håndboldtræner for et hold Jyllandsserie damer og gymnastiktræner for et udtaget pigehold.

 

Har du spørgsmål til vores profilfag spring, så send Andreas en mail på ab@h-u.dk