hu_symbol_grey

Spring til, spring højt!

Profilfaget spring er både for dig som er rutineret springgymnast, eller som er helt nybegynder og gerne vil lære en masse nyt

 

I undervisningen arbejder vi med at lære og udvikle på de mest grundlæggende motoriske færdigheder og de helt klassiske spring, som vejrmølle/araberspring, flik-flak, kraftspring og salto. Timerne består typisk af en grundig gymnastisk opvarmning, hvor vi får sved på panden, når vi træner de muskler og bevægelser, vi skal bruge til vores spring samt teknisk træning med fokus på de lidt mere ”nørdede” ting og naturligvis en hel masse spring!

 

Hvilke typer af spring er afhængigt af dit niveau.

 

Udover det ovenstående lærer du selvfølgelig de helt grundlæggende motoriske færdigheder som ligger inden for gymnastikkens rammer. Vi har som lærer ikke noget bestemt mål for vores enkelte gymnast men ønsker udelukkende at gymnasten i slutning af året kan kigge tilbage på deres udvikling og være tilfredse med resultatet. Hvis der skulle være et konkret mål fra gymnasten, giver vi naturligvis redskaber og guidelines til hvordan vi kan opnå dette.

 

I opvarmningen og den tekniske træning vil der blandt andet indgå klassiske gymnastiske elementer som håndstand, armbøjninger og fejesving. Vi anvender oftest airtrack pro og dorado trampolin. Enkelte gange tager vi ud af huset og springer andre steder med nogle andre faciliteter. Vi har tidligere år gjort brug af vores tætte samarbejde med Aars og Nørager.

 

Morten og Christian sørger for, at du enten som nybegynder eller rutineret kan følge med og bliver udfordret på dit niveau. De spring vi lærer i undervisningen viser vi til skolens gymnastikopvisninger, fx til efterskolestævnet i Gigantium med resten af elevholdet samt lokal opvisninger i blandt andet Farsø og Hobro. Vi griner og jubler en masse i timerne (griner når det går galt, og jubler når det lykkes)

Du lærer at arbejde med

  • Araberspring
  • Kraftspring
  • Flik-flak
  • 1 1/2 skrue
  • Double salto/double-out
  • Whip-doubleback

”Det er vildt fedt at lære de forskellige spring. Du kommer i form, og så kommer du tættere på vennerne fra holdet”

Benjamin, 16 år

Jeg hedder Christian Bjerring, og jeg underviser bla. i spring

Min baggrund som underviser bunder især i gymnastikkens verden. Jeg har selv gået til gymnastik, siden jeg var helt lille samt været instruktør i godt 15 år. Jeg har været efterskolelærer de seneste 4 år på Tirstrup Idrætsefterskole, inden jeg i sommers startede på HU. Oprindeligt er jeg fra Valsgaard udenfor Hobro og hele min gymnastikopvækst har fundet sted i det himmerlandske. Min egen far har sågar gået på HU tilbage i 1959.

 

Ved siden af efterskolen bruger jeg min tid med frivilligt arbejde i en gymnastik-støtteforening, spiller guitar og går til dans med min kone. Derudover har jeg en lille passion i juletræer, Nordmannsgran vel at mærke, hvorfor jeg også bruger tid hver november/december med at arbejde i mine forældres plantage.

Jeg har selv gået på både efterskole og højskole tidligere. Min højskoletid inspirerede mig til at forfølge en drøm som efterskolelærer i musik og gymnastik. Derfor er jeg utrolig taknemmelig og spændt på at arbejde på HU og bidrage med det, jeg bedst kan.

 

Har du spørgsmål til vores profilfag spring, så send Christian en mail på cb@h-u.dk