Bliv en del af fællesskabet!

Sidenavn

Gå til side
Alternate Text

HU news

Saturday d. 18. March

Jubilardag

Jubilardag😊 18. marts 2023 byder vi velkommen til følgen...

Læs mere
Monday d. 1. January

Sommercamp 2022

Sommercamp 2022 Man kan stadig nå at tilmelde sig indtil...

Læs mere
Se alle

Værdigrundlag for Himmerlands Ungdomsskole

Revideret februar 2022


Himmerlands Ungdomsskole

Himmerlands Ungdomsskole er en grundtvigsk efterskole fra 1920. Centralt er livsoplysning, åndsfrihed og mangfoldighed, demokratisk og personlig dannelse, dialog og forpligtende fællesskaber. Vores dannelsesideal inkluderer FNs verdensmål som udgangspunkt i så mange sammenhænge som muligt.

Himmerlands Ungdomsskole danner rammen om et hjemligt skolemiljø med udsyn til såvel lokale, som nationale og globale sammenhænge.

Nysgerrighed

På HU er vi nysgerrige på vores omverden, på fællesskabet og os selv. Nysgerrig betyder at være åben over for de mennesker og emner, vi møder i undervisning, og i alt det, vi møder i skolens liv, på rejser, og i hverdagen. På HU ønsker vi at skabe tillid til det at være nysgerrig.

Tillid

På HU møder vi hinanden med tillid. Tillid på HU er, at vi har tillid til os selv, til fællesskabet og til skolen. Tillid danner grobund for at turde udfordre sig selv i et forpligtende fællesskab og sikrer, at man tager ansvar for fællesskabet og tør vise tolerance over for det, man ikke kender.

Tolerance

Tolerance betyder, at vi accepterer andres tanker og meninger, også når vi er uenige. På HU indgår vi alle i det forpligtende fællesskab, også når det er svært. Tolerance er at vise åbenhed over for den mangfoldighed, vi udgør på HU. Tolerance er grundlaget for skolens fællesskab.

Fællesskab

Fællesskab er limen, der holder os sammen på HU. Fællesskabet er det, vi alle bidrager til i små og store sammenhænge på skolen. Fællesskabet er det, der gør, at vi tør være nysgerrige, tillidsfulde og tolerante over for hinanden på HU.

Følg med i vores hverdag