Efterskole med MADKUNST – Kom med i køkkenet

Du kan godt finde forklædet frem og slibe knivene, for nu går turen til køkkenet. Vil du lære at lave maden helt fra bunden? På vores efterskole med madkunst sætter vi råvarerne i centrum, så du lærer at sammensætte både stort og småt til de lækreste retter.

 

Tag på efterskole med madkunst

Er du klar til at gå ombord i spændende, eksotiske retter og klassiske kombinationer?

 Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores efterskole med madkunst. Her går vi i køkkenet for at fordybe også i teknikker, sammensætte spændende smage og ikke mindst lære nye retter at kende. 

Her er menuen

Uanset om du drømmer om at nå michelinstjernerne eller bare gerne vil lære, hvordan du laver lækker mad, er vores profilfag noget for dig. Her er ikke kun høj gastronomi på menuen, for grundelementerne skal være på plads først.

Det er ikke kun det salte køkken, som frister på vores efterskole med madkunst. Fra kødgryderne rykker vi videre til den sirlige bagekunst.

Har du en mesterbager gemt i hjertet? Du får rig mulighed for at folde din indre konditor ud her hos os.

BAGEDYSTEN

Jon og Sara fra Bagedysten satte eleverne på prøve, da de selv skulle være med i HU’s version af Bagedysten

Du lærer teknikkerne at kende fra bunden

Før du trækker i forklædet og sætter kokkehuen på hovedet, skal du lære teknikkerne at kende. Vi introducerer dig til grundsmage, udskæringer og tilberedningsmetoder i et roligt tempo, som tilpasses det gastronomiske niveau, du er på.

 Ved du, hvordan du holder rigtigt på en kokkekniv? Det er de små detaljer, der gør dig til en god kok. Derfor dykker vi også ned i det værktøj, der er en del af kokkens dagligdag, så du er klædt på til madlavningen.

 

Vi tager dig med jorden rundt

Vi skal jorden rundt for at smage på alle de ting, der serveres rundt omkring i verden. Fra Østens varme krydderier til Frankrigs forfinede kogekunst. Har du en livret? Undervisningen er tilrettelagt efter forskellige temaer, så du får en bred palette af smagsindtryk serveret.

 Vi sætter fokus på madvarerne, og lærer dig, hvordan du bruger dem i køkkenet.

 Madkunst er også mormormad, så selvfølgelig skal du også sætte tænderne i de klassiske opskrifter. Hvem kan sige nej tak til en hjemmelavet tartelet? Du lærer blandt andet at lave sovs fra bunden, stege en bøf med bløde løg og lave en sød, smagfuld jordbærgrød.

Sund og lækker mad

I undervisningen sætter vi også fokus på sundhed og trivsel, så du bliver bevidst om, hvordan du tager de bedste valg i køkkenet.

Har du styr på, hvordan man lægger et madbudget? Madlavning handler ikke kun om at sammensætte de rigtige råvarer. Derfor skal vi også snakke om, hvordan du lægger et madbudget, så du ved, hvad der venter, når mor og far ikke længere står for turen til supermarkedet.

Madlavning er ikke kun for masterchefs

Vi har alle sammen forskellige indgangsvinkler til, hvad god mad er, og hvordan den skal læres. Tænker du konstant på, hvordan smage og råvarer kan sammensættes eller vil du egentlig bare gerne lære at koge et æg?

Du behøver du ikke være nogen masterchef for at få succes i køkkenet på vores efterskole med madkunst. Her kan alle være med. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære noget nyt, fordybe dig i teknikker og møde spændende smage eller retter med et åbent sind.

Til dig med kokkeambitioner

Vi sætter hverdagens køkken og råvarer i centrum, men har du ambitioner om at gå hele vejen til michelinstjernerne? For dig, der drømmer om at blive blandt de bedste kokke, er starten at tage på efterskole med madkunst.

Vil du gerne udfordres? Vores undervisere møder dig på dit niveau, og giver dig løbende personlig sparring, så du udvikler dig som kok.