DELTAG I KURSER ELLER LEJ VORES LOKALER

På Himmerlands Ungdomsskole tilbyder vi mere end undervisning til efterskoleelever. Har du brug for at leje et lokale eller måske en hal, så har vi faciliteterne til dit arrangement. Derudover udbyder efterskolen kurser i alt fra at lave keramik til kajaktræning.

Herunder kan du finde et udbud af vores kurser. Har du en ide til et kursus, vi burde afholde, så skriv endelig til vores camp- og kursuskoordinator Sara Græsborg på sg@h-u.dk.

LAV KAGE MED FAMILIEN

Lørdag d. 24. april 2020 kl. 10-16 på Himmerlands Ungdomsskole 

Kurset er tiltænkt børn med forældre f.eks. en konfirmand og en forælder, som sammen laver prøvekagen eller selve kagen, som skal serveres til konfirmationen.

Her er kurset til dig, som drømmer om at lave din egen moussekage, men som måske aldrig har prøvet det før eller som oplever, at husblas driller eller at moussen skiller. Vi tager det hele fra bunden. Vi laver som udgangspunkt kager, hvor moussen er synlig hele vejen rundt – Du kan så efterfølgende vælge, hvad du vil gøre ved den. Jeg fortæller om mulighederne for at overtrække kagen f.eks. med glace eller fondant.

Du kommer som udgangspunktet hjem med en kage til 12 personer, men du kan til en merpris og kontakt til kursusholderen lave kage til flere – så du har til festen. Kagerne kan fryses, og du skal bare tage den op dagen før, de skal spises.

Mens kagerne sætter sig, skal vi lave pynt til kagerne og prøve at krystallisere chokolade, lave marengs roser, koraller og smørblomster. Der er også mulighed for at temperere chokolade og lave fine snirkler. Du kan ikke nå det hele, men kan fokusere på det du gerne vil prøve. 

Ved tilmeldingen vælger du bunde, mousser, og størrelsen på den kage du vil bage.

Du kan vælge mellem:

Bunde:

Lyse Lagkagebunde

Kakao-lagkagebunde

Lagkagebunde med hakkede mandler

Lagkagebunde med hakkede hasselnødder

Browniebund ( bruges kun som nederste bund i kagen og så får den to lag mousse oven på)

 

Mousser på chokolade: Her lærer du at lave en chokolademousse med fløde og æg

Mørk Chokolademousse

Lys chokolademousse

Hvid chokolademousse

 

Mousse lavet med frugtpure: Her lærer du at arbejde med husblas og lave mousse med mælkeprodukter.

Hindbærmousse

Jordbærmousse

Mangomousse

Passionsfrugtmousse

 

Du skal selv medbringe et fad til at transportere kagen hjem på. Evt. en papkasse eller flamingo kasse til at stille den i.

Pris 800 kr. pr. par. Hvis man ønsker at lave mere kage end til 12 personer, er prisen 12 kr ekstra pr person, man skal lave til.

Køb billet