HUX

HUX er HUs 10. klasse-linje. På HUX laver vi 5-6 store projekter i løbet af skoleåret. På HUX er der rum til vilde ideer og faglig fordybelse. Du bliver klædt på til at samarbejde med andre, styre et projekt, fremlægge for andre og reflektere over dine egne læreprocesser. Når I arbejder med jeres projekt, vælger I selv hvilken faglig tilgang og metode, I vil benytte i hvert projekt, og vi stiller kvalificeret vejledning til rådighed. Der vil desuden løbende være vedligehold af faglige kompetencer med henblik på gymnasiale uddannelser.

Eksempler på projektemner kunne fx være Kriminalitet, Grænser, Menneske og natur, eller FNs verdensmål. Jeres afsluttende projektemne definerer I selv. Der er mulighed for at indgå samarbejdsaftaler med virksomheder om et fælles projekt.

På HUX har vi ikke travlt med at nå pensum inden en eksamen. Derfor er der tid til at lade sig inspirere af verden udenfor. Vi tager på inspirationsture til relevante foredrag, arrangementer, udstillinger osv., og i foråret tager vi på en 3 dages HUX-tur, som gør os klogere på emner som politik, samfundsforhold og naturvidenskab. Derudover forventer vi, at I tager afsted på egen hånd for at tale med kilder eller besøge organisationer og institutioner, der kan bidrage til jeres projekt.

HUX er en karakterfri linje – her er plads til at begå fejl og lære undervejs og processen indgår i al feedback som en ligeså vigtig del som det endelige produkt. Vi slutter året med HUX-projektet i juni, som er jeres afsluttende projekt. I får en skriftlig HUX-udtalelse, som både omhandler jeres afsluttende projekt og jeres indsats hele året.

LYT TIL VORES PODCAST

I HUX beskæftiger vi os også med radiogenren. Herunder har nogle elever valgt at lave deres egen krimipodcast. Podcasts, der tager udgangspunkt i rigtige danske krimihistorier. Nogle elever valgte at kaste sig over historien, om nogle mystiske brande i den nordjyske stationsby Fjerritslev. Mystiske brande, der eskalerede, og satte en gammel kvinde i livsfare. Der var tale om en vaskeægte pyroman. En pyroman, som ikke kun satte ild til huse, men også lokalbefolkningens sikkerhed og tro på hinanden. De giver jer, Pyromanen fra Fjerritslev

Emilie skabte denne podcast til konkurrencen Shortdox 2019. Københavns Radiobiograf står for Shortdox, der en legeplads for kreative lydproducenter, radiofoniske eksperimenter og gode historier med benspændet om at lave en fortælling på max 3 minutter. Her er plads til essayistiske lyddigte og originale radiofortællinger, vanvittige lydeksperimenter og følsomme interviews.

HUX-eleverne er dykket ned i efterforskningsmateriale fra politiet og fundet en drabssag fra Grønland. Tag med til fest og find frem til morderen i denne podcast.

DET SKRIFTLIGE ARBEJDE

ELEVERNE FORTÆLLER OM LINJEN