fbpx
hu_symbol_grey

Lær at fokusere på udfordringer fremfor begrænsninger i Friluftsliv

Lær at knytte bånd mellem mennesker og spræng dine grænser med spændende aktiviteter i friluftsliv. Rammen om undervisningen er årstiderne, den danske natur, og de udfordringer det giver.

 

Undervisningen vil ofte tage udgangspunkt i en spændende og måske grænseoverskridende aktivitet som eksempelvis MTB, klatring, rappelling, rulleski og havkajak. Derudover lægges der ligeså stor vægt på traditionelt basisfriluftsliv, hvor det handler om at holde sig mæt, tør og varm.

 

Planlægning og ture ud af huset er en stor del af undervisningen, og som elev med friluftsliv bliver du klædt på til at tage ansvar for dig selv, og den gruppe du er en del af.

Du lærer at

– At knytte tætte sociale bånd
– At kende dine fysiske og psykiske grænser bedre
– at holde dig mæt, tør, varm
– At blive klogere på at motiverer andre mennesker
– At lære om sikkerhed til vands, til land og i luften
– At tage ansvar for de valg du træffer

Det var spændende, og jeg
har prøvet mange ting,
overskredet en masse
grænser. Jeg er glad for,
at jeg valgte det

Andreas, 17 år

Mød friluftslærer mark vestergaard

Ved at vejlede eleverne i de aktiviteter vi laver, arbejder jeg på, at hver enkelt elev får mulighed for at tage ansvar for sig selv, og ikke mindst dem omkring ham eller hende. Det giver samtidig eleverne mulighed for at sætte deres eget præg på indholdet i undervisningen.

Det bedste ved at undervise på Himmerlands Ungdomsskole er de åbne rammer, kollegiale samarbejde og alle de glade unge mennesker.

 

Har du spørgsmål til vores profilfag Friluftsliv, så send Mark en mail påmv@h-u.dk