Efterskole med Foto

DRØMMER DU OM AT UDFORSKE FOTO PÅ EFTERSKOLE ELLER ELSKER DU BARE AT TAGE BILLEDER?

På Himmerlands Ungdomsskole kan du lære at fotografere og redigere billeder i Lightroom. Vi bruger både professionelt udstyr og mobilkameraet. 

Foto på efterskole handler om at udforske. Sammen går vi på opdagelse efter the kodak moment. Vi undersøger, hvad et spejlreflekskamera kan. Vi gennemgår de forskellige indstillinger og fotograferer kreative opgaver. Nogle opgaver bliver stillet af underviseren, mens du selv skal finde på andre. Du slutter profilfaget med at lave dit eget selvstændige projekt. Du kan se nogle af de tidligere projekter i galleriet herunder. Hvad skal dit projekt handle om?

En typisk time på profilfaget foto på efterskolen består af en intro til dagens opgave. Vi gennemgår sammen lidt teori, og derefter skal du sammen med din gruppe eller alene fuldføre opgaven. Målet er altid, at det skal være sjovt at fotografere, samtidig med at du begynder at få teknikken ind under huden. Du lærer for eksempel at fokusere skarpt på din model. Du lærer også at stille blænde, lukketid og iso manuelt.

Instagramfotos og portrætter i fotostudiet

Vi arbejder både i fotostudie og i ‘felten’. Emnerne kan være portrætter, madfotografering, landskabsfotografering og meget mere. Du skal kunne lide at tage gode billeder af mennesker, og også selv stå foran kameraet. Du må gerne medbringe dit eget kamera, men skolen stiller også gerne professionelt udstyr til låns.

Underviseren tager dig hele vejen rundt om foto fra planlægning af shoot til udførelse. Du får undervisning i komposition og lyssætning. Vi skal også øve opstillinger og poseringer. Du bliver en aktiv del af efterskolens billeder, når vi for eksempel fotograferer koncerter eller billeder inden elevfest.

Er du blot vild med at tage foto med din mobil, er der også en masse at hente ved at have foto som profilfag. Du lærer en masse tips og tricks, der kan forvandle din instagram og gøre den endnu mere spændende. 

Har du lyst til at have journalistik hele ugen i stedet for et almindeligt skema er vores journalistlinje måske noget for dig.

Læs mere om HUX
Læs mere om fotografuddannelsen