FLOORBALL

Floorball er en mega fed, “upcoming” holdsport som alle kan gå til, og hvor man er garanteret sved på panden! Det foregår almindeligvis på en hel håndboldbane (20x40m) med 5 markspillere og en målmand. Spillet kan varieres med motionsfloorball, der foregår på mindre baner, og færre spillere ad gangen.

Du kender det nok fra idrætstimerne i folkeskolen eller fritidsklubben, hvor I kaldte det “hockey”. Men det er altså floorball, I har spillet.

Floorball er et hurtigt spil med masser af afleveringer, temposkift og mål. Flere forskere har dokumenteret, at sporten er særlig gavnlig i forhold til konditionstræning. Blandt andet på grund af de mange temposkift er det intervaltræning det meste af tiden.

Når man får øvet noget teknik og får styr på taktikken, så er floorball en virkelig fed sport.

Det er let at komme i gang med at spille, og det eneste der kræves er almindeligt indendørs idrætstøj. Resten af udstyret har vi.

Ud over træningen, spiller vi kampe mod andre efterskoler, de lokale hold samt deltager ved de nordjyske mesterskaber for efterskoler.

Jeg har oplevet profilfaget floorball som et sted, hvor der er plads til alle. Da vi startede med at spille floorball, var alle på forskellige niveauer. Det var fuldstændig lige meget, fordi folk var meget søde til at hjælpe hinanden. Dem, der var mere erfarne indenfor sportsgrenen, var virkelig gode til at lære fra sig.

Man skal ikke være nervøs for, at piger og drenge træner sammen. Jeg ser det som en virkelig god ting, fordi man får et helt vildt fantastisk sammenhold. Især når man spiller kampe, kan man virkelig mærke det gode fælleskab, fordi alle roser, støtter og hepper på hinanden. Inden jeg selv startede på efterskole, havde jeg ikke spillet floorball før, men jeg blev virkelig bidt af det.

Jeg synes, at floorball er en virkelig sjov og hyggelig måde at dyrke motion på.

floorball, efterskole