Efterskole med E-SPORT

Dyrk E-sport på efterskole. Det spritnye e-sportslokale gik i efteråret 2019 live. Der er opstillet 20 maskiner i et lokale i hallen, og meningen er at fire hold skal kunne konkurrere samtidigt. Maskinerne blev første gang brugt til Copenhagen Games, hvorefter HU købte dem. De er dermed på niveau med alt, du ser fra de store turneringer på hltv og Twitch.

Casper, som også er træner for AaB E-sport, står for profilfaget. Han er selv tidligere elitespiller i League of Legends, men forestår også gerne træning i CS:GO. Erfaringen er så bred, at han heller ikke er bange for at tage andre spil op. Vi har fast på alle maskiner CS:GO, League of Legends og Fortnite, men kommer til at udvide den faste pakke hen ad vejen.

For elever i 10. klasse er det også muligt at have esport, som et mindre valgfag 2 timer om ugen, oven i timerne på profilfaget. Det er Jesper, der står for det, og derfor er det mere lagt an på almindelige scrims og public play. Altid i hold og med evalueringer.

E-sports lokalet er i høj grad styret af brugerne og det er meget fleksibelt. Det betyder at det ofte vil være muligt at få ting stablet på benene, hvad enten det er weekendarrangementer, andre spil, deltagelse i turneringer eller lignende. På ét område er lokalet dog ikke fleksiblet – det skal altid efterlades ordentligt. På HU kan man regne med at maskinerne virker, for her passer vi alle på lokalet.

Lokalet er åbent i fritiden for efterskolehold, som har booket en træningstid. På efterskole er det ikke meningen at man skal sidde og game, som man gør derhjemme, men i stedet er det en mulighed for at være i samme rum, som dem man spiller med, og for at lære noget mere om hold-delen af e-sport. Mange fordomme eksisterer stadigvæk om sporten, men netop holdoplevelsen er der ingen tvivl om at traditionelle sportsgrene har svært ved at hamle op med. I e-sport – også på efterskole – afhænger alt af holdet.