9. klasse

9. klasse på Himmerlands Ungdomsskole er lige noget for dig, hvis du vil have et fedt år, hvor du bliver klogere på dig selv, får store rejseoplevelser og bliver bedre til det, du brænder for. 

9. klasse på Himmerlands Ungdomsskole adskiller sig ikke meget fra det at gå på efterskole i 10. klasse. I hverdagen følger du din klasse (eks. 9.A) og har formiddagstimer sammen med dem. I alle andre sammenhænge er eleverne opdelt på tværs af klassetrin, og således også en del af et samlet fællesskab. 

Obligatoriske fag

Dansk, matematik, engelsk, tysk, science (tværfaglig fysik/biologi/geografi) kulturfag (historie/kristendom/samfundsfag) er samlæst

10. klasse

10. klasse på Himmerlands Ungdomsskole er lige noget for dig, hvis du vil have et fedt år, hvor du bliver klogere på dig selv, får store rejseoplevelser, kammerater for livet, og bliver bedre til det, du brænder for.

I 10. klasse på vores efterskole, er det muligt at gå i to retninger. Du kan enten vælge at følge et klassisk 10. klasse år, eller du kan vælge et år på vores Journa10 linie. På begge linier bliver du grundigt forberedt til din afsluttende eksamen (FSU), og du kan også vælge profil-og valgfag på lige fod med de andre.

 

Obligatoriske fag

Dansk, matematik, engelsk, kulturfag/Aktuel orientering (forskellige debatpunkter tages op)